Slider


I-2008
POLYURETHANE FOAM FOR INJECTION (APPLIED DENSITY ±12 KG/M³ )


G-2040-FR
SPRAY POLYURETHANE FOAM (SPF) SYSTEM FOR THERMAL INSULATION (APPLIED DENSITY ±40 KG/M³)


G-2060 
SPRAY POLYURETHANE FOAM (SPF)  SYSTEM FOR THERMAL INSULATION (±52~62 kg/m³).

 

dark green stripe

 

ΑΦΡΟΣ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ

Οι χρήσεις του αφρού πολυουρεθάνης είναι απεριόριστες! Μπορεί να εφαρμόζεται σε κάθε επιφάνεια, ακόμα και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές. Στεγνώνει σε 30 δευτερόλεπτα.

Οι εφαρμογές του είναι ανεξάντλητες και ειδικά στον κατασκευαστικό κλάδο, όπου απαιτείται θερμομόνωση, υγρομόνωση και ηχομόνωση, ο αφρός πολυουρεθάνης αποτελεί το ιδανικό υλικό που μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και υψηλότατες επιδόσεις.

Εφαρμόζεται άμεσα με ψεκασμό απευθείας στον χώρο με ειδικό μηχάνημα υψηλής πίεσης σε ταράτσες, κεραμοσκεπές, μεταλλικές στέγες, περιμετρικά τοιχία κ.α. ή με έγχυση μέσα σε τοίχους και κατά την εφαρμογή του, αποκτά τέλεια πρόσφυση σε οποιοδήποτε δομικό υλικό εφαρμοσθεί (μπετόν, μάρμαρο, μέταλλο, πέτρα, ξύλο, κ.τ.λ.).

Δεν έχει αρμούς, μηδενίζει τις θερμικές γέφυρες και μειώνει σημαντικά το κόστος ψύξης - θέρμανσης των κτιρίων. Έχει το χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ= 0,028 W/m*K από όλα τα άλλα θερμομονωτικά υλικά. Εφαρμόζεται σε επιφάνειες απαλλαγμένες από σαθρά υλικά και υγρασίες και ψεκάζεται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (οριζόντια, κάθετα, ανάστροφα).

Αποτελεί την ιδανική λύση για θερμομόνωση κατοικιών, χώρων εργασίας, ψυκτικών θαλάμων, θαλάμων συντήρησης τροφίμων, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, εργοστασιακών χώρων κ.α. Ενδείκνυται και για παλιές κατασκευές καθώς δεν προσθέτει βάρος στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

1. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Ο αφρός πολυουρεθάνης (κλειστών ή ανοικτών κυψελών) είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά θερμομονωτικά υλικά λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας του και της υψηλής αντοχής του. Η εξαιρετική θερμομονωτική ικανότητα των συστημάτων ψεκαζόμενου και εγχυόμενου αφρού πολυουρεθάνης ενισχύεται από το γεγονός της ενιαίας και χωρίς αρμούς εφαρμογής τους. Έτσι, σφραγίζουν ερμητικά εξαλείφοντας τις θερμικές γέφυρες.

2. ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ
Ο αφρός πολυουρεθάνης κλειστών κυψελών, εκτός από θερμομονωτικός, είναι επίσης υγρόμονωτικός, (αναλόγως του ποσοστού κλειστών κυψελών της εσωτερικής δομής του) κάτι που τον ξεχωρίζει από άλλα θερμομονωτικά υλικά. Δεν απορροφά το νερό και επειδή εφαρμόζεται συνεχόμενα και προσκολλάται στη δομή στήριξης λειτουργεί ως αδιάβροχο φράγμα στις προσόψεις, προστατεύοντας από τη διείσδυση νερού.

3. ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ
Τα κατασκευαστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη διαίρεση χώρων, όπως τα δάπεδα και οι τοίχοι διαχωρισμού μεταξύ των κατοικιών, έχουν μεγαλύτερες ηχομονωτικές απαιτήσεις. Ο ψεκαζόμενος αφρός πολυουρεθάνης εφαρμόζεται ενιαία και αποκτά απόλυτη πρόσφυση στη δομή στήριξης, δημιουργώντας έτσι ένα αποτέλεσμα σφράγισης, θερμομόνωσης αλλά και ηχομόνωσης από αερομεταφερόμενους θορύβους.

4. ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα οργανικό υλικό και, όπως τα περισσότερα δομικά υλικά, έχει έναν ορισμένο βαθμό πυρ αντοχής. Σε αντίθεση με άλλα πλαστικά, ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα θερμό σταθερό προϊόν. Δε λιώνει και σε περίπτωση απανθράκωσης δεν διαλύεται. Το ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης επιτρέπει και απαιτεί τόσο την ταξινόμηση των προϊόντων μεμονωμένα, όσο και σύμφωνα με τον τελικό τους ρόλο ως μέρος ενός κατασκευαστικού συστήματος, όπου μπορούν να καθοριστούν οι πραγματικές επιδόσεις αντίδρασης στη φωτιά.

5. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι αβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, όπως καταδεικνύεται από πολλές από τις εφαρμογές του. Αφού εφαρμοσθεί, παραμένει αδρανής καθ' όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του και δεν παράγει επιβλαβείς εκπομπές. Κατά τη διαδικασία ψεκασμού του αφρού πολυουρεθάνης συντελείται χημική αντίδραση μεταξύ των δύο συστατικών που τον αποτελούν (πολυόλη και ισοκυανικό), γι' αυτό και οι επαγγελματίες εφαρμοστές χρησιμοποιούν τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

• Αντοχή σε φορτία.
• Μεγάλη διάρκεια ζωής.
• Ταχύτητα και ευκολία εφαρμογής.
• Εφαρμόζεται χειμώνα – καλοκαίρι.
• Αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
• Δεν δημιουργεί θερμικές γέφυρες ούτε ρωγμές.
• Τέλεια πρόσφυση στην επιφάνεια που εφαρμόζεται.
• Δεν μυρίζει, δεν οξειδώνεται και δεν προκαλεί μύκητες.
• Θερμομόνωση, Ηχομόνωση και Στεγανοποίηση σε μια εφαρμογή.
• Ελαχιστοποιεί τις αστοχίες καθώς δεν υπάρχουν αρμοί και ενώσεις.
• Αντοχή σε πολύ χαμηλές/ψηλές θερμοκρασίες (-50 °C έως 120 °C).
• Πλήρης συμμόρφωση με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και με τους ισχύοντες κανονισμούς πυρασφάλειας.

 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

  1. Το σκυρόδεμα να είναι τουλάχιστον 28 ημερών.
  2. Η μέγιστη υγρασία στο υπόστρωμα να είναι 5%.
  3. Η ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος πρέπει να είναι 10 °C και η μέγιστη 38 °C.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  1. Προετοιμάζουμε την επιφάνεια καθαρίζοντάς την από διάφορα αντικείμενα και σαθρά υλικά.
  2. Προετοιμάζουμε την επιφάνεια με υδροβολή, σφαιριοβολή ή αμμοβολή εφ' όσον απαιτείται.
  3. Εφαρμογή ειδικού ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος εφ' όσον απαιτείται.
  4. Ψεκάζουμε διογκωμένη πολυουρεθάνη σε όλη την επιφάνεια σε αλλεπάλληλες στρώσεις έως το επιθυμητό πάχος.
  5. Ψεκάζουμε πολυουρία ή επαλείφουμε ειδικά υλικά για προστασία της πολυουρεθάνης και ενίσχυση της στεγανοποίησης.
  6. Επίστρωση αλειφατικής βαφής για προστασία της στεγανοποίησης από την ηλιακή ακτινοβολία.